pirmyn » Sek Bir 09, 2013 16:21:09
Turiu pastabą dėl „prarandamų druskų“. Jos su prakaitu šalinamos dėl to, kad organizme jų įprastai yra daug, perteklius. Prakaitavimas taip pat yra organizmui nereikalingų medžiagų šalinimo būdas, greta aušinimo funkcijos. Aš nesu druskos mėgėjas, todėl mano prakaitas visiškai nesūrus. Tiesa, yra kita pusė — sūrus prakaitas sunkiau išgarinamas, tam sunaudojama daugiau energijos, todėl druskos mėgėjai vėsinasi truputį efektyviau. Užtat jiems prakaitas akis graužia, o man ne ;–) Seniai mano prakaitas irgi buvo sūrus, prėsku tapo nustojus ryti druską, jei dabar pasitaiko užvalgyti sūriai, laikinai vėl tampa sūriu, todėl dėl priklausomybės esu tikras. Kūnas niekada nepašalins to, kas jam būtina, nebent dėl inercijos, „žinodamas“, kad netrukus bus papildyta. Šiaip, žmogus gali visai nevartoti druskos, jos pakankamai yra maiste, dirbtinai nepasūdytame. Tarp kitko, tuomet ilgainiui maistas tampa netgi skanesniu.
Mažiau įdomu tai, kad bent truputį pasaldinto negalėčiau gerti — šleikštu ir po to būtina užsigerti grynu vandeniu, dvigubai. Iš saldaus — nebent juodas šokoladas, ypač 85%. Viskas yra mitybos įpročiai... Tikiu, kad siekiant rezultato „galima pakentėti“, bet kas liečia sveikatą...