cailas rašė:Betkoks? Zemas cadence'as nebutinas jegos treniruotems?
Deivux rašė:Miskas - kalnai, pakilimai, neriedejimas= jegos trenke ...
Tamsos_generatorius rašė:Galia = Jėga x Laikas
dantratas rašė:O, diskusija su formulėmis! Labai malonu.
Tikrai taip, galia=jėgaxgreitis. Iš to seka, kad atskirai paėmus jėga absoliučiai nieko nereiškia, nes jeigu greitis esant dideliai jėgai bus mažas tai ir galia bus šiaip sau. Todėl, mano manymu, sąvoka "jėgos treniruotė" dviračių sporte yra beprasmiška. Kiekviena treniruotė turi būti galios treniruotė. O jeigu norit treniruoti jėgą eikit į sunkiąją atletiką geležų kilnoti, ten nesvarbu per kiek laiko išrausit štangą, t.y. ten galia nematuojama, ten matuojamas atliktas darbas.
dantratas rašė:Tikrai taip, galia=jėgaxgreitis. Iš to seka, kad atskirai paėmus jėga absoliučiai nieko nereiškia, nes jeigu greitis esant dideliai jėgai bus mažas tai ir galia bus šiaip sau. Todėl, mano manymu, sąvoka "jėgos treniruotė" dviračių sporte yra beprasmiška. Kiekviena treniruotė turi būti galios treniruotė. O jeigu norit treniruoti jėgą eikit į sunkiąją atletiką geležų kilnoti, ten nesvarbu per kiek laiko išrausit štangą, t.y. ten galia nematuojama, ten matuojamas atliktas darbas.
malina rašė:Aš irgi, manau, kad ypač MTB reikia jėgos. Ir šita jėga visiškai atitinka fizikos apibrėžimus.
Nes važiuojant MTB labai kinta sąlygos ir neįmanoma spėti keisti bėgių, t.y. išlaiktyti pastovų pedalavimo dažnį, o taip pat dažnai yra nepatogu važiuoti dideliu pedalavimo dažniu. Todėl tenka varijuoti minimo jėgą arba esant mažesniam pedalavimo dažniui reikia didesnės jėgos.
martiz rašė:gal kas galetu papasakoti, kaip reiktu teisingai tobulint kilimo i kalna igudzius-technika ir pan.
baggio rašė:gal kas tyrėtės koks jūsų VO2MAX?
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 1 svečias