Važinėju po miestą ramiai, "olandišku" stiliumi, kuris man priimtiniausias. T.y. važinėju kasdieniškai apsirengęs, su paprastu pusiau karovniku ar bet kuriuo tuo metu tinkamu dviračiu. Važiuodamas stengiuosi nesuplukti, nes atvykęs į susitikimą neturiu kur ir kaip persirengti, dalykiniame susitikime nebūna dušo. Miesto dviratis man privalo būti su purvasargiais, nes nesiruošiu atvykti pas interesantą purvina nugara. Šalmą, lycrą, greitį ir visus "pričindalus" palieku treniruotėms ir sportui. Mieste nesistengiu niekam nieko įrodyti ar auklėti. Stengiuosi geriau likti sveikas, negu teisus. Nebent retkarčiais pakeikiu kokį totalų kretiną, jei labai užknisa.
Dviratį kaip transporto priemonę naudoju senai, nuo ~1990 m. pradžioje dėl ideologinių sumetimų (aplinkosaugos), vėliau atsirado praktiškumo ir patogumo motyvai.
Važinėju ištisus metus, žiemą su dygliuotom padangom. Maršrutai - kur patogiau ir saugiau, per visokias dangas ir paviršius: gatvės, šaligatviai, takai, kampų kirtimai.
Kad galėčiau važinėti "olandišku" stiliumi ir su kasdiene apranga visur kur reikia, labai norėčiau patogaus dviračių takų tinklo mieste. Man patogių takų labiausiai trūksta drėgnu oru, kai gatvėje prošal važiuojančios mašinos taško ir maudo purvo fontanais. Tada net ir su visokiais "gandonais" apsitempęs lieki purvinas. Kaune švarų maršrutą drėgnu oru sunku susirasti, todėl lyjant kartais tenka atsisakyti dviračio, kad į susitikimą nuvažiuoti švariam
Sezono metu dviratį susisiekimui naudoja mano žmona ir dukra. Abi važinėja su paprastais "karovnikais". Pergyvenu, kad važiuoti joms būtų saugu ir patogu, kad jos dažniau važiuotų dviračiu susisiekimui. Dėl dažno pavojingo automobilistų vairavimo nesijaučiu, kad šiandien Kauno gatvėse joms su dviračiu saugu.
Todėl nesutinku su žmonėmis, kurie diskusijose bando kitus perrėkti, kad nereikia jokių takų ir visi dviratininkai privalo važiuoti tik gatvėmis. Dažnai taip teigia jauni, savimi pasitikintys ir patyrę dviratininkai, kurių artimieji beveik nevažinėja dviračiais

Todėl savanaudiškai siekiu, kad atsirastų kuo patogesnės sąlygos man ir kitiems "olandiško" stiliaus mėgėjams mieste su dviračiu

Dviratį mieste saugo Abus Granit.
44 metai, projektų vadybininkas.