Na, aš irgi prieš nieko neturiu, bet kaip ir ne viena čia rašęs, daugiau skaitau negu rašau. ir taip ne tik šitam forume

Su paskutiniu postu, kad vėjų čia prigalvojat irgi iš dalies sutinku. forume praleistas laikas, postų skaičius... galbūt mano, kaip forumiečio dalia prasidės kaip tik nuo to parduoto dviračio, nes bus patenkintas žmogus ir aš kaip tik patapsiu nuo to "patikimas"? Juk gali taip būt, ar ne?
O, tarkim, mano atveju, dviračiais domiuosi, juos "remontuoju" jau nemažai laiko, bet tai visada buvo tiesiog dėl to, kad nusimanau mechanikoj šiek tiek. Paprašo draugas ką nors padėt, nusiperka detales, įdedu, pakeičiu. Viskas. Labiau domėtis pradėjau tik prieš maždaug mėnesį, o jūsų forume užsireginau tik prieš porą dienų. kodėl? nes nusprendžiau pirkti dviratį ir po visų kelionių po parduotuves ir forumus draugas pasakė pirkt būtent per skelbimus, nes už tokią kainą, kokią aš jam parodžiau, sakė 2x geresnį rast čia galiu.
Na ok. Peržiūrėjau skelbimus, neradau to ko noriu. So what? aš galbūt noriu įsigyti dviratį greitai BET, tuo pačiu, tarkim, trūksta pinigų ar tiesiog noriu damest seno dviračio kainą ir noriu senąjį greitai parduoti. Aš naudojuosi jūsų ir kitais forumais, dedu skelbimus... bet, kad ir esu naujas žmogus jums, galbūt visai nesu kažkoks "bad guy". Turiu dviratį pirktą iš "Senukų", be jokių ten popierių ar dar ko... Bet tai juk legalu, taip? Tik kaip man tai įrodyt? Pagal jus aš turiu laukt 5, 3, mažiau ar daugiau mėnesių, savaičių, kad patapčiau "patikimas".. bet aš juk noriu dviračio DABAR. Aš galbūt jau planuoju kelionę su juo, kad ir neturiu dar. Na taip, apie mane keli velomanai gali pasakyt, kad esu patikimas, bet yra žmonių, kurie tokių draugų neturi

Kitas dalykas, ir patiems forumiečiams yra gerai, kai naujokai, tarkim, nenusimanantys ateina, ir kad ir tą karboninį dviratį gavę dovanų, be popierių, parduoda čia už trečdalį kainos, nes paprasčiausiai nenusimano šitoj srity. O gal jam dega kaip reikia pinigų? Tai palaukit, argi ne jums nauda iš to? Ir jis laimingas, ir mes laimingi... Aišku, jeigu dviratis vogtas, tai suprantu, jau yra bėda. Bet perkant galima susitikt policijoj, nueit tiesiai ten, užsichipuot rėmą vietoj ir tada jau kas nori, ką nori. Jei mentai pasakys, kad dviratis vogtas, supakuos juk ne pirkėją, o tą "evil guy" kurį jūs čia taip gaudot, taip? O jei dviratis nevogtas - problemos išspręstos.
O dėl serijinės prekybos... na, vistiek yra žmonių, kurie stebi tuos skelbimus ir yra "patikimi". Patys pasakys tokius pastebėję. Tačiau tada ir "grupiniai pirkimai" tampa nusikaltimu

juk vienas ar keli žmonės važiuoja kažkur, perka kažką dideliu kiekiu, taip išeina pigiau, BET tai jau gali būti palaikyta nusikaltimu, ar ne? O jei aš skrendu į Vokietiją, Suomiją, Italiją ar dar kur ir ten ta proga apsilankęs dviračių parduotuvėj nusiperku perpus mažesne kaina, tarkim, 10 simpleksų, "permetėjų" ar kaip jie vadinami, karboninių ratų, dar ko nors.. Na, aš gal įstatymo plonybių ir nežinau, bet man rodos už vienkartinį tokį "išpardavimą" mokesčių mokėti nereikia

Be to, jeigu parduodu už savikainą ir turėsiu sumokėt mokesčius, tai aš juk pralošiu kaip tik..
Žodžiu mielieji adminai, moderatoriai ir kitos galvos, pataisykit kur klystu, bet esmė nemanau kad keičiasi. O mano pasiūlymai paprasti: "perkant susitikt mentinėj ir ten jau "žmogiški ištekliai", už kuriuos mokam mokesčius pasakys kaip ten su tuo dviračiu yra. Jei to nedarysit - jūsų bėdos

" Tokį pasiūlymą galima įrašyti į skelbimų taisykles, kurių niekas neskaito, BET kaip kažkas ir sakė, čia tinka kita taisyklė: "įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės", taip pat ir su taisyklėm. Užtenka taisyklių gale parašyti "publikuodami skelbimą jūs sutinkate su šiomis taisyklėmis" ir jūs teisūs bet kuriuo atveju.